Wereldgemeente op Festival Wereldwijd (14.5.2018)

‘Duurzame hoek’ van Wereldgemeente op Festival Wereldwijd

Op 2e Pinksterdag wordt op het terrein van Jongerencentrum De Kuip en Scouting Pastoor Simonsgroep in Loon op Zand traditiegetrouw het sfeervolle en kleurrijke Festival Wereldwijd gehouden. Wereldgemeente Loon op Zand  is daar ook dit jaar weer te vinden met een aantal van haar samenwerkingpartners op het gebied van duurzaamheid.

‘Hoe groener, hoe beter’ – klimaatbestendig maken van je woonomgeving

Bij de kraam van Wereldgemeente is, voortbordurend op de themabijeenkomst ‘Hoe groener, hoe beter’ eerder dit jaar, aandacht voor klimaatbestendig maken van de woonomgeving en vergroten van de biodiversiteit. Hoe vangen we de gevolgen van klimaatverandering op, bijvoorbeeld de overvloedige regenbuien? Wat kun je daar op eigen terrein aan doen? Hoe houden we de biodiversiteit in stand?

De voedselgroep van Wereldgemeente heeft iets te vragen en iets te melden over voedselverspilling. Daar kunnen we zelf veel aan doen. Handige tips en er kan van een lekker restjesgerecht geproefd worden.

Hergebruik en reparatie van materialen

Eveneens aanwezig een kraam van De Boekenbank uit Loon op Zand waar voor een klein prijsje tweedehands boeken te koop zijn. De opbrengst van de verkoop gaat naar een lokaal goed doel. De mensen van Gered Gereedschap zijn er om hun verhaal te vertellen over reparatie en hergebruik van verschillende gereedschapsmaterialen.

Lokale energie van Energiecollectief EcLoZ

Het lokale energiecollectief EcLoZ zal u graag informeren over nieuwe lokale energieprojecten, zoals het postcoderoosproject rond zonnepanelen op de nieuwe sporthal in Kaatsheuvel en over investeren in Spinderdelen van Burgerwindpark Spinderwind.

Wereldgemeente Loon op Zand is het burgerplatform dat inhoud geeft aan het feit dat Loon op Zand Millenniumgemeente/Global Goals gemeente is. Daarbij wordt speciale aandacht gegeven aan duurzaamheid en eerlijke handel. Meer informatie: www.wereldgemeenteloonopzand.nl