Plastic afval en Water drinken (21.05.2017)

Wat een ongelooflijke hoeveelheid plastic afval creeëren we met ons allen. Met name de kleine PET-flesjes slingeren overal rond en dragen voor 70% tot 80% bij aan dit type zwerfafval.

Drinkwatertappunten

Wereldgemeente Loon op Zand is daarom al geruime tijd met de gemeente in overleg voor de plaatsing van een aantal drinkwatertappunten, waar mensen hun eigen bidon kunnen bijvullen. De watertappunten - die vermoedelijk nog dit jaar worden geplaatst - worden aangeschaft bij de organisatie Join the pipe. Deze organisatie financiert schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden o.a. met de verkoop van watertappunten.

Wateravond bij de avondvierdaagse

Ook GGD Hart van Brabant wil in onze gemeente een aantal drinkwatertappunten realiseren, omdat water drinken gezond is en voor kinderen een heel goed alternatief voor energy drankjes of andere suikerhoudende dranken. GGD Hart van Brabant, Wereldgemeente Loon op Zand en het Wijkteam Looon op Zand (Samenwerkenaandewijk) vonden elkaar in het promoten van water drinken. Dit heeft geresulteerd in samenwerking met Wandelsportvereniging Loduka om tijdens de eerste avond van de komende Avondvierdaagse in Loon op Zand, op 29 mei, een wateravond te houden, waarbij drinkwater centraal staat.