Onze wens in Incudem-wensboom wordt vervuld! (16.03.2018)

In december kregen wij een uitnodiging om tijdens het Anton Pieckfestijn op 9 december een wens te hangen in de wensboom van Incudem, de organisatie die zorgt voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in onze gemeente. We hebben graag gebruik gemaakt van die uitnodiging en hingen deze wens in de boom:

Begin maart kregen we bericht dat dit een van de winnende wensen was! Vandaag, 16 maart, zijn de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt.

Incudem gaat zorgen voor meer biodiversiteit, maar op een andere manier dan wij hadden aangegeven. Met ingang van dit jaar al wordt er een nieuwe maaimethode van bermen toegepast, het zogenaamde sinusmaaien, "Sinusmaaien is een nieuwe methode om 'gedifferentieerd te maaien'. Er wordt afwisselend in de breedte en hoogte gemaaid en ook de maaiperiodes verschillen. Daardoor ontstaat diversiteit in de ontwikkeling van begroeiing, krijgen planten en bloemen meer kans om te bloeien en vormt niet-gemaaide vegetatie een overwinteringsplek voor insecten en andere kleine dieren. Voor amfibieën en kleine zoogdieren ontstaat bovendien een afwisselend landschap, met volop schuilgelegenheden en verbindingszones tussen leefgebieden. Een berm die onderhouden wordt met de sinusmethodiek biedt langer voeding (bijvoorbeeld nectar voor vlinders) en door de grillige vorm meerdere microklimaten. Deze manier van maaien is tijdens de uitvoering bovendien veiliger voor de dieren."

De andere winnende wensen waren: een wens om meer kleur in de wijk Multatulihof en een pingpongtafel voor op het Scheldeplein in Kaatsheuvel.

Behalve de toezegging van de uitvoering van de wensen waren er ook bloemen voor de winnende indieners. Koffie en thee met gebak bekroonde de feestelijke bekendmaking.