Homepage Wereldgemeente Loon op Zand

Hummus proeven op Festival Wereldwijd (15.05.2016)

Minder vlees: beter voor het milieu en de natuur: minder uitstoot van broeikasgassen (zo'n 18% komt voor rekening van de veeteelt), minder boskap (voor veevoeder), minder verlies van natuur, minder energie- en watergebruik, een kleiner mestoverschot. Op de website van Wakker Dier staan tien redenen om vaker vegetarisch te eten. 

Wat is het alternatief? Wij scharen ons wat dat betreft achter het advies van het Voedingscentrum: kies voor milieuvriendelijkere eiwitten. 

  

Tijdens Festival Wereldwijd, 2e Pinksterdag in Loon op Zand, kun je aan de kraam van de Voedselgroep van Wereldgemeente kennis maken met 2 soorten hummus (hoemoes, humus). Hummus is pasta van peulvruchten op smaak gemaakt met kruiderijen. Van oorsprong is het een kikkererwten-pasta die afkomstig is uit Libanon, maar inmiddels zijn er legio andere varianten bedacht, waaronder de linzenhummus.

Het recept van de kikkererwtenhummus is te vinden op deze website.

De linzenhummus is op vergelijkbare wijze gemaakt van uitgelekte linzen, eetlepel tahin, 1 teentje knoflook, handje peterselie, handje pistachenootjes, limoenrasp en -sap, olijfolie, peper en zout. 

Nieuwsoverzicht