Homepage Wereldgemeente Loon op Zand

Inspiratiebijeenkomst 20 januari 'Hoe groener, hoe beter'. (05.01.2018)

Inspiratiebijeenkomst 'Hoe groener, hoe beter'

Wanneer: zaterdag 20 januari van 15.00 tot 17.30 uur

Waar: Natuurpoort Van Loon, aan de Kloosterstraat 115-119 in Loon op Zand.

Deelname is gratis, aanmelding vooraf niet nodig.


Maak huis en tuin klimaatbestendig

Door klimaatverandering komen extreme weersituaties steeds vaker voor. De riolering kan overvloedige neerslag niet meer goed verwerken. Meer groen in tuinen en buurten zorgt ervoor dat niet alleen de regenwateroverlast, maar ook hitteoverlast, de zogenaamde hittedruk, wordt beperkt.

Nuttige tips over hoe je dat het komende seizoen aanpakt rondom je eigen huis krijg je tijdens de inspiratiebijeenkomst die Wereldgemeente Loon op Zand organiseert op zatermiddag 20 januari in Natuurpoort Van Loon te Loon op Zand.

 

Informatiemarkt

Deskundigen als een architect (Ralph Dansen van FD Architecten uit De Moer), een tuinontwerper (Sharon Gadellaa van Ekotuinen uit Tilburg), een boomkweker (Floris Komen van Floris Bomen uit Den Dungen), een imker (Ingrid Ceulemans van Imkerij Op ‘t Sandt uit Loon op Zand) en Michael Kieboom, adviseur Water en Riolering van de gemeente houden een kort praatje over ‘hoe maak je huis en tuin regen- en hittebestendig’. Daarnaast is er een kleine informatiemarkt waar de sprekers met informatie en/of materialen aanwezig zijn en beschikbaar voor advies. Ook verwachten we  een medewerker van Incudem, de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de openbare ruimte in Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. De bijeenkomst wordt geopend door wethouder Gerard Bruijniks.

Ideeën opdoen en delen

Wil je ideeën over tuininrichting opdoen of delen of ben je van plan om de tuin te gaan herinrichten? Kom dan naar deze bijeenkomst. Er worden leuke, nuttige én milieuvriendelijke tips gegeven. Je kunt advies vragen aan de deskundigen, zelf ideeën aandragen en in gesprek gaan met de genodigden en met elkaar. En… deelname is gratis!

Het is de bedoeling dat ieder die de bijeenkomst bezoekt boordevol ideeën naar huis gaat en in het voorjaar flink aan de slag gaat rondom huis en tuin om de eigen omgeving meer regen- en hittebestendig te maken.

Nieuwsoverzicht