Groen is goed (te) doen nu ook voor woningeigenaren (3.10.2017)

Zonnepanelen in Kaatshevel, Loon op Zand en De Moer

Vanaf 1 oktober kunnen (woning) eigenaarbewoners in onze gemeente ook meedoen met het burger zonne-energie project van Groen is goed (te) doen. Als jouw eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen of omdat er (te) veel schaduw is van bomen of je vindt het gewoon niet mooi, dan doe je mee met Groenisgoed(te)doen. Door mee te doen verdien je 15 jaar lang energiebelasting terug.

Hoe het werkt? Wel dat is heel eenvoudig.Geen gedoe van een hoop geregel en ook geen zonnepanelen op je eigen dak. Nee dat regelen we samen in de coöperatie Groenisgoed(te)doen.  Vanuit je eigen jaarverbruik in KWh elektriciteit bekijken we samen hoeveel panelen nodig zijn en gaan we na of je kunt overstappen naar het energiebedrijf dat meedoet aan de regeling. Dat is wel voorwaarde. Meedoen kan al vanaf één paneel. Als deelnemer praat je mee in Groenisgoed(te)doen en in de energiecoöperatie ECLoZ, de energiecoöperatie in de gemeente Loon op Zand.

In 2016 zijn we deze aanpak gestart voor huurders van Casade. Omdat we veel vragen van huiseigenaren (tevens bewoners) hebben gekregen stellen we deze aanpak nu ook open voor hen. Is jouw dak niet geschikt of staan er veel bomen in de weg, of wil je “gewoon” geen zonnepanelen op je dak, dan is er nu voor deze woningeigenaren de aanpak van Groen is goed (te) doen.Je draagt dan actief bij aan een duurzame leefomgeving. Zonder gedoe, lekker makkelijk en mooi groen!

Doe je mee?

Geef je naam, adres, pc en woonplaats met e-mailadres, jaarverbruik elektriciteit en energiemaatschappij door aan info@groenisgoedtedoen.nl  en wij nemen contact met je op. Ook voor huurders zetten wij Groenisgoed(te)doen voort. Samen vergroenen; makkelijker en mooier kan het niet. Doe je mee? Schrijf in; het loont. Groen is echt goed (te) doen!

Zonnepanelen op een flatdak.