Boomfeestdag 14 maart 2018. Loon op Zand doet weer mee (09.03.2018)

Evenals vorig jaar wordt Boomfeestdag, 14 maart, in de gemeente Loon op Zand gevierd met planten van eetbaar en biologisch groen. Op initiatief van de voedselgroep van Stichting Wereldgemeente Loon op Zand en in samenwerking met Samenwerkenaandewijk en wijkbewoners zijn 3 locaties uitgekozen waar fruitbomen en –heesters worden geplant.

Eerste planting Leemkuilen Kaatsheuvel om 13.30 uur

De start van de beplanting vindt plaats op het speelveldje in de Leemkuilen in Kaatsheuvel om 13.30 uur. Burgemeester Hanne van Aart en wethouder Gerard Bruijniks zijn daarbij aanwezig.

De volgende locatie is Hobbemastraat, hoek Albert Cuypstraat. Daar vindt de planting om 14.30 uur plaats. In het kerkdorp Loon op Zand wordt geplant aan de Van Grevenbrouckstraat om 15.30 uur.

Lint van plukfruitlocaties door de hele gemeente

De boomplanting op 14 maart  maakt onderdeel uit van een langlopend project om te komen tot een lint van plukfruitlocaties in buurten en wijken door de hele gemeente. Tijdens Festival Wereldwijd 2017 konden bezoekers geschikte locaties voor het planten van eetbaar groen aanmelden. Voor een volgende planting wordt, tezamen met inwoners, uit deze locaties een keuze gemaakt. Meedoen staat voor iedereen open, ideeën aandragen voor locaties kan ook. Neem daarvoor contact op met Marjolein Liebregts, e-mail marjolein@famliebregts.nl of met Nanny Verheijen via info@wereldgemeenteloonopzand.nl, contactpersonen van Wereldgemeente Loon op Zand.

Foto van de boomplanting in 2017: kinderen van de BSO De Rode Loper helpen mee appelbomen te planten.